– SOS Alarm, vad har hänt?

–Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum.

–Centralgaraget i Tensta centrum sa du?

–Ja, kan du skynda dig …

–Vad heter du och vad har du för telefonnummer?

–Men … skit i det nu, skicka polis. De håller på med henne nu när vi pratar, skynda nu snälla.

Abdi, den unga ledaren för ett av västra Stockholms kriminella nätverk, hittas mördad intill en brygga vid Mälaren. Den sargade kroppen bär spår av tortyr och kommissarie Irina Kovic kopplas in tillsammans med sin grupp för att utreda fallet, under ledning av kammaråklagare Mats Ljunggren.

Mordet förväntas leda till fler våldsamma uppgörelser och polisen håller noga uppsikt över två gängledare i Abdis närhet: Karim och Slobodan.

Men utredarna ser även kopplingar till en tidigare gruppvåldtäkt som ett vittne försökte stoppa genom att larma polisen. I centrum för den händelsen stod en ung kvinna från en finare del av Stockholm, hennes familj och pojkvän, en ambitiös läkarstudent.

I korsvägen mellan våldsam förortskriminalitet och stadens överklassmiljöer är det svårt att avgöra vem som är ond och vem som är god. Priset för att stå upp för rättvisan är högt och för att skapa sin egen rättvisa är det kanske ännu högre?

Utgiven: på Lind & Co förlag maj 2021
Omslag: Henrik Koitzsch
Band: Inbunden med skyddsomslag
Omfång: ca 350 sidor
ISBN: 978-91-7903-544-0
Pocket: 978-91-8018-358-1
Ljudbok: 978-91-7995-279-2
Uppläsare: Jonas Malmsjö
E-bok: 978-91-7903-599-0

Nominerad till Crimetime Award för bästa debut.

Juryn motivering lyder:
Initierat och oerhört aktuellt om gängkriminalitet, droger, förövare och brottsoffer – och inte minst de ofta bortglömda anhöriga. Att författaren kan den här världen förhöjer både trovärdigheten och läsvärdet. Välkomponerad och skickligt skriven historia som inte utgår från ”vem gjorde det”, utan mer ”varför blev det så här?”. En debut som ställer de viktiga frågorna, om gott och ont, där svaren är allt annat än svartvita.

VÅR POLICY ANGÅENDE COOKIES

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbsida. För att läsa mer tryck på ”Policy” nedan.